Workshops

Workshops
Ik geef schilderworkshops op locatie en bij mij thuis.
Glasfusen is ook een mogelijkheid maar dan met een maximum van twee personen.
Als u aangeeft wat u wilt kan ik kijken of en hoe ik daaraan tegemoet kan komen.
Met elkaar bespreken we de mogelijkheden en stellen de inhoud van de workshop samen.
De workshop kan een dagdeel van 2,5 uur omvatten, of twee dagdelen inclusief een lunch.
Een workshop profetisch schilderen is ook een optie.
Dit is mogelijk in kleine en grotere groepen, bijvoorbeeld tijdens een conferentie.

Reactie Liesbeth:
Schilderworkshop met jonge mantelzorgers:
Jonge mantelzorgers zijn kinderen/jongeren die opgroeien in een gezin waar een ouder, broer of zus (chronisch) ziek is of een beperking heeft. Voor deze doelgroep organiseer ik als consulent jonge mantelzorgers maandelijks een activiteit.
Een voorbeeld van zo’n activiteit is een schilderworkshop door Marianne de Groot.
Tijdens de schilderworkshop werd er tijdens de inleiding een gesprek gevoerd met de jonge mantelzorgers aan de hand van een steentje. De kinderen mochten een steentje uitzoeken en als zij dat fijn vonden iets vertellen over zichzelf of over de thuissituatie. Daarna begon iedereen met het schilderen van een doek. Iedereen mocht schilderen wat hij/zij wilde. Er werd fanatiek geschilderd door een ieder en na afloop mochten ze iets vertellen over hun kunstwerk. Bijzonder om te merken dat de meeste kinderen wel iets wilden vertellen over hun schilderij. Bij sommige schilderijen kwamen de kleuren die gebruikt waren voort uit gevoelens van de jonge mantelzorger.
Een mooi voorbeeld van methodisch werken: het doel van is: inzicht krijgen in de gevoelens en de belevingswereld van de jonge mantelzorger en het middel wat hierbij gebruikt werd was het schilderen.